Om mig


Min hästhistoria börjar som många andras på ridskola från unga år. Jag har inte kunnat slita mig från hästarna sedan jag började 1995. Historian började med att jag blev skötare på en ridskolans hästar största hästar och har sedan arbetat mig upp till att jobba i stallet, bli ungdomsledare och även sitta flera år i ungdomssektionen både på hemmaklubben och på distriktet för att senare bli instruktörselev och nu utbildat mig till diplomerad hästmassör vid Axelsons animal massage school sedan dec-19. I mars 2021 blev jag även färdig Equiphysioterapeut

Mitt friesersto Olke är min själsfrände och vi har nu hållit ihop sedan 2010. Genom henne har jag lärt mig mycket vad gäller uppbyggande träning, långtygling, trickträning och kommunikation. Hon har visat mig vägen in på vägen med rehab av hästar.

Min passion är att hjälpa hästen att må sitt bästa jag. Hästen är världens största atlet och den behöver hjälp för att hålla för det vi vill använda den till.

Glädje – Rörelse – Hållbarhet – Motivation
är mina ledord som genomsyrar hela mitt hästtänk. Utan glädjen kan vi aldrig få en individ som gör sitt bästa. Rörelsen i kroppen kan man tänka sig som en våg. En våg som börjar bakifrån och ska nå hela vägen fram för att kunna utnyttjas till fullo. Bryts vågen nånstans så använder inte hästen sin kropp på bästa sätt. Hållbarheten är otroligt viktig. Vi jobbar tillsammans med en annan individ och då är det viktigt att vi tänker på att detta arbete ska stärka och inte bryta ned.

Utbildning och kurser

  • Diplomerad hästmassör på Axelsons animal massage school klar december 2019
  • Ryggrehab och ryttaryoga på Axelsons animal massage school februari-mars 2020
  • Sporttejpning för häst och människa på Axelsons animal massage school mars 2020
  • Bakknä special på Axelson animal massage school juli 2020
  • Diplomerad Equiphysioterapeut på Axelsons animal massage school klar februari 2021
  • Grundkurs SANHCP maj 2021