top of page

Hovformsspecialist

Det har hänt något på sista tiden. Något väldigt roligt.


Jag har börjat utbildning för att bli Hovformsspecialist på SANHCP. Det är en ettårig utbildning med både fysiska träffar, webbinar och massor av praktik med mentor och sedan själv.


Vad är då en hovformsspecialist?


Såhär står det på www.sanhcp.se: ”En hovformsspecialist jobbar med att hjälpa varje häst att själv skapa sin egna unika hov. Tillsammans med hästen och hästägaren jobbar hovformsspecialisten för att hjälpa hästen att få en Maxadhov d.v.s. en hov som fungerar maximalt för dess ägare – hästen. ”


För mig var beslutet inte helt självklart att utbilda mig vidare till hovformsspecialist. Det har vuxit fram under en period och jag har mer och mer börjat nörda ner mig i hovbilder och inlägg via Facebook och tänker att det är nu eller aldrig som gäller. Jag är redo att kasta mig ut i det okända än en gång för att se vart det leder. Tillsammans med den kunskap jag har från hästmassörsutbildningen på Axelsons tror jag det här kommer bli kanonbra. Det blir till en helhet och jag kan hjälpa ekipage med allt från hovar till massage och träning.


Jag har några rädslor som jag tacklar. Bland annat oroar jag mig för hur kroppen ska hålla. Att jobba med hovar är jobbigt och många är det som slutat efter några år då kroppen blivit trasig. Min tanke är att variera arbetet mycket och att jag kan få hjälpa hästar och deras ägare med helheten. Det här är något jag verkligen vill och brinner för. Sen är det förstås nervöst att släppa sargen om sitt heltidsjobb där jag jobbat i 14 år och känt mig trygg. Jag tar en bit i taget och har nu börjat med att jobba deltid så jag hinner med både plugg och kunder. Att vara egenföretagare är jobbigt, hårt och helt fantastiskt. 

– november 3, 2021


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page