top of page

Helheten - från öra till hov

Ju mer jag lär mig ju mer inser jag att Helheten är det viktiga. För att kunna hjälpa hästarna i det långa loppet så tänker jag att man behöver se till allt, allt runt omkring och allt inuti. Det finns inte en sak som löser alla problem utan det är viktigt att få en helhetsbild och en överblick över mer än att bara stirra sig blind på hästens muskler eller hovar.Under min utbildning till Hovformsspecialist så insåg jag hur viktigt det holistiska är. Då fick vi lära oss inte bara om hovarna och benen utan även om vad hästar bör äta, hur de fungerar inuti, anatomi, vilken miljö som är mest fördelaktig och en massa annat. För det som vi stoppar i våra hästar visar sig i hovkvaliteten, hur pälsen blänker och hur kroppen mår. Tillsammans med den miljö vi har dom i och vilka rutiner vi har så det kommer avgöra hårdheten på hovarna, tarmens funktion och kroppens hållbarhet för att nämna några få saker.


De utbildningar jag gått har vidgat mitt blickfång och jag vill ge mer än bara en massage eller verka ett par hovar. Jag vill kunna göra skillnad på sikt och därför ingår det tips, råd och ofta träningsövningar i mina besök. Känner jag att jag inte har rätt kompetens kommer jag rekommendera dig någon annan som kan jag hjälpa dig. Du ska känna dig trygg och veta att jag kommer försöka hjälpa dig och din häst att må bättre om ni vill.


För att få en stark och hållbar häst så behövs mycket kunskap men också samarbete. Jag har börjat samla på mig fler och fler kontakter som jag vet kan hjälpa till där min kunskap inte är tillräcklig. För att lyckas och få välmående individer krävs ett team och en vilja att söka sig vidare ifall det behövs.


Jag söker fler samarbeten!


Är du akupunktör, veterinär, hovslagare, hovvårdare eller annat intressant och vill samarbeta kan du väl höra av dig och så ser vi hur vi tillsammans kan hjälpa våra hästar.Comments


bottom of page